A Gépek Lázadása

Gépek Lázadása 2x05 - Üvegszilánkok ott, ahol biztos nem szeretnéd

Úgy fest, kéthavonta kell adást csinálnunk, mert sosem voltunk még ennyire összeszedettek.

podcast_cover.png

Van egy előnye annak is, ha csak ritkán jövünk: annyi minden történik körülöttünk, hogy nem marad idő a hülyeségre. Speed például vett egy 5S-t és boldog is vele, mint az állat. Beszélgetünk pár hazai podcastről, sorozatozunk, és hírt adunk egy nagyon menő magyar fejlesztésű 3D nyomtatóról. A Nokiából Microsoft lett, bár kérdés, hogy ez megmenti-e, valamint néhány tréfás kedvű mérnök egybeszerelt egy telefont egy fényképezőgéppel. A végén appolunk, és kidney stone helyett Hearthstonet ajánlunk.

Sose hallgattál még podcastet? Nem para!

Shownotes nagyoknak

• bejegyezte Jancsa Jani 2014. május 02. napján
3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DuDe 2014.05.02. 13:44:08

a Galaxy S4-ből is volt Zoom verzió, szóval ez már a második ilyen kütyüje a Samunak...a Galaxy Camera egy külön cucc volt anno :) Ettől függetlenül nem igazán látom a helyét ennek az eszköznek...

klczt 2014.05.07. 14:01:58

@DuDe: hát mert nincs is. :D

danesdzsu2 2014.05.07. 17:00:06

Szerintem az igazi gond a telefonnal egybeépített fényképezőgépnek/konzolnak/bizbasznak, hogy nagyon különbözik a két terméktípus életciklusa. Ha valaki most vesz egy mondjuk nexus 5 szintű telefonnal egybeépített fényképezőgépet, akkor 4 év múlva lesz egy ősöreg telefonja, és egy, még kb. 4-5 évig teljesen elfogadható fényképezőgépe. Jobban jár, ha külön veszi meg a kettőt.

Ami valójában müködhetne: nem kell telefon a fényképezőgépre, csak android és wifi (vagy mobilnet). A fényképezőgép használatának legnagyobb gátja általában a szöszmötölés a fényképek másolásával, megosztásával. Ez nem hiányzik senkinek. És telefon nélkül a hardver sem lenne olyan borzasztóan drága, 10-20k-val dobná meg az árat, ami egy tükörreflexes gépnél pl. elhanyagolhatónak tekinthető.

Speed: megvan a megoldás a dropboxos problémádra, és egyben milliomossá válhatunk: alapítsunk egy céget amely egyszerűen elmenti a képfájlok nevét, ezt a szolgáltatást pedig tizedáron árulja. Így minden vevő megnyugodhat, megmarad a birtoklás érzése, a képeket meg úgysem akarja senki sem nézegetni:)
Speed / Tomi / Deino
süti beállítások módosítása