A Gépek Lázadása

Öt ingyenes androidos játék, amit érdemes csekkolni

Unatkozol? Keine pánik, bloggerek vagyunk! Íme egy gyors lista öt játékról, amit egy fillér nélkül is kipróbálhatsz. Gamingre fel!

walking.jpg

A lista jó, a listákat szeretjük: ennél jobban már csak játszani szeretünk. Úgyhogy most egy blogposzt erejéig hanyag eleganciával ötvözzük is a kettőt, mert van öt játék, amiről már régóta akartam írni / beszélni a podcastben, de valahogy mindig elhalasztódott. De eddig, és nem tovább.

The Walking Dead

walking_1.jpg

Az AMC zombis sorozatát nem kell bemutatni senkinek, gondolom. A The Walking Dead játék ebben az univerzumban játszódik, de csak érintőlegesen kapcsolódik a sorozathoz: van egy-két átfedéses karakter, de ennyi, javarészt ismeretlen arcokkal eshetünk neki a bulinak. A The Walking Dead egy az egyben a PC-s megfelelő portolása, így erős vas kell mellé, de cserébe a mobilos játékokon messze túlmutató játékélményt ad. 

Gáme elég véres, meglepően szórakoztató, de inkább kalandjáték, mint akció - viszont ennek ellenére eléggé a frászt tudja hozni néha az emberre. Ahogy PC-n, itt is epizódonként vásárolhatjuk meg a játékot, csak itt mintha valamivel olcsóbb lenne az árfekvés. Az első epizód full ingyen kipróbálható, a többiért már perkálni kell. Úgy 2-3 nap alatt végig lehet tolni az egészet. Szerintem a Waling Deadnek fogok szentelni egy külön, hosszabb posztot is, mert van annyira jó, érdekes játék- sőt, leginkább egy interaktív sorozatnak mondanám.

The Walking Dead a Playen

Badland

A Badland egy kiemelkedően zseniális ügyességi játék: egy kis gombócot kell átjuttatni a pálya másik végére mindenféle akadályok között - azonban a rengeteg különféle powerup könnyíti vagy épp nehezíti a dolgunkat: van olyan, amelyiktől megnövünk, összemegyünk, nehezebbek leszünk, mátrixosan lelassul az idő, elkezdünk forogni, tapadni kezd a bőrünk - és ezek természetesen kombinálhatóak is. A lehetőségek száma végtelen, cél a túlélés. Ja, és ki ne hagyjam a klón powerupot, aminek hála egyszerre akár egy tucat gombóc is mozoghat egyszerre a pályán, egy bolyban - mi meg próbálunk legalább egyikkel túlélni.

A Badland egy roppant igényes, nagyon szórakoztató, és komoly kihívást jelentő játék, nagyon király atmoszférával és hangeffektekkel. Emlékszem, mikor először futottam bele az időlassítő powerupokba, úgy vigyorogtam, mint a vadalma, annyira királyul volt megcsinálva az egész. Teljesen ingyenes az egész, cserébe néha tévészpotszerű reklámokat kell bámulni, amik idegesítőek, de túl lehet élni őket - nem úgy, mint egyik másik pályát. Csak ajánlani tudom.

Badland a Google Playen

Flop Rocket

Ó, te jó ég. A Flop Rocket egy Flappy Bird szerű játék, de annál sokkal kifinomultabb, és szórakoztatóbb. Egy rakétát kell irányítani: tudjuk forgatni, és tudjuk nyomatni a gázt. Néha le kell szállni, hogy tankoljunk, de amúgy jobb nem érni semmihez. Ennyi. Az aranyérmékből gyűjtögethetünk magunknak mindenféle upgrédre: nagyobb üzemanyagtank, erősebb hajtómű, vagy épp mágnes, amivel több érmét szedhetünk össze.

És hogy miért jó? Ha elindítjátok a videót, és meghallgatjátok a két fejlesztőt miközben játszik a játékkal, egyből fogjátok sejteni ti is. Nem olyan egyszerű ám irányítani a játékot, és ezért jó.

Flop Rocket a Google Playen

Respawnables

A Respawnables nagyon szeretne Team Fortress lenni, ami nem sikerült neki, viszont még így is remek szórakozás - pláne ingyen. TPS nézetből kell gyakni az ellent, vannak különböző pályák, amiket szintlépéssel lehet unlockolni, vásárolhatunk fegyvereket meg mindenféle ruhákat, egyben van a dolog. A játék ad mini-küldetéseket, pl. öljünk meg 5 embert egy játékon belül, vagy épp osszunk ki 15 találatot a mesterlövész puskával egy meccsen belül, fussunk le 5000 métert, vagy csak simán legyünk elsők egymás után három körben.

A Respawnables picit idegesítő tulajdonsága, hogy egészen drágák a fegyverek, és egy-két igazán jó cucc csak igazi, kőkemény magyar forintokért vehető meg - semmi sincs igazán ingyen, ugye. Például nagy szívfájdalmam, hogy emiatt soha nem lesz enyém a ghostbustersből ismert szellembegyűjtő fegyver, de azt gondolom senki nem gondolja komolyan, hogy egy ilyen vacakért bárki is le fog tenni 5192(!!!) forintot - teljes játékok nem kerülnek ennyibe máshol.

Ettől eltekintve jó szórakozás a game, bármikor elő lehet húzni egy kör mészárlás erejéig, csak azt sajnálom, hogy nem lehet skippelni a mini-küldetéseket, ha megakad az ember valamelyikkel.

Respawnables a Google Playen

Hazumino

Őszintén érdekelne, mit tépnek azok, akik a Hazuminót fejlesztették: a gáme az endless runner műfajt kombilálja a tetrissel. Hagyok időt feldolgozni. És ráadásul egészen paraszt a dolog: bal oldalt szép lassan fut a karakterünk, tudunk vele ugrani, és szevasz. Jobb oldalt meg mi építjük tetrisből előtte a pályát: tudunk forgatni, fel-le mozgatni az elemeket, a szokásos. Csak épp ebből fakadóan ha elkúrod a tetris részt, akkor saját magad szivatod, mert ugrálhatsz össze-vissza a karekterrel, hogy ne dögölj meg. Agyrém.

A Hazumino kemény 220 forintot kóstál a Playen, van azonban ingyenes demó verziója, és remélem mindenki elhiszi nekem, hogy ezt az rémálmot elég kipróbálni ahhoz, hogy ne akard megvenni. Egyszeri poénnak jó, mindenképp érdemes kipróbálni, de én pénzt nem adnék érte. Valahogy kétlem, hogy erre tömegek fognak ráfüggeni.

Hazumino a Google Playen

Ennyi volt a móka mára

Remélem mindenki talált neki tetsző alkotást a felsoroltak között, aztán kommentben lehet ajánlgatni kipróbálásra más játékokat is - simán csinálunk egy következő kört ha van rá igény.

• bejegyezte Deino 2014. május 10. napján
3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baggins21 2014.05.11. 09:26:46

Csatlakozom! Mióta feltalálták a mikrotranzakciós modellt visszasírom a normál megvehető játékokat. Pláne hogy egy két cucc tényleg olyan pofátlan áron van, mint egy önálló játék.

Brail Kast 2014.05.11. 19:58:31

Közlöm, hogy a Walking Dead nem ingyenes játék. A Season 1 Episode 1 az ingyenes, de ha mind az öt fejezet kell, azért már hét vagy nyolc dollárt kell fizetni, ha jól emlékszem.
Speed / Tomi / Deino
süti beállítások módosítása