A Gépek Lázadása

Lessünk bele névtelenül ismerőseink mocskos kis titkaiba

A titkokat mindenki zabálja, pláne ha szaftosak. Névtelen ismerősökkel még izgalmasabb.

cihar.jpg

A Secret nevű alkalmazás pontosan az emberi kíváncsiságra, és titokfüggőségre építve tesz szert bődületes népszerűségre: teljes anonimitás mellett lehet megosztani mindenfélét, ami a kis szívűnket nyomja, és lehet olvasgatni a másokét. Az app azonban megmondja, hogy ha az adott titok amit olvasunk, egy ismerősünké. Aztán lehet találgatni.

Screenshot_2014-05-22-19-32-44.png

Az interfész kellően egyszerű, gyors, és magától értetődő - kivéve az értesítések részt, mert az horror. A regisztráció nincs túllőve: az egyetlen dolog, ami kicsit furcsa, hogy kéri a telefonkönyvet. De mivel ez alapján lövi be, hogy kik az ismerőseink (azt nem mondja meg, ki kicsoda), ez valahol érthető. A titkok egészen furcsák, és persze érkeznek a világ minden tájáról - nagy kár, hogy nem lehet szűrni, mert nagyon szívesen olvasgatnám a magyar titkokat külön. Amire sajnos nincs lehetőség, remélem csak egyelőre.

Vannak egészen felszínes, semmitmondó darabok (a macskámmal alszok), vannak mélyebb, súlyosabb kinyilatkoztatások, és vannak a meglepőek, mint mondjuk ez:

Screenshot_2014-05-26-10-12-42~01.png

Egészen jópofa darabok vannak, de azt nagyon sajnálom, hogy az explore fül alig frissül: bármeddig lehet tekergetni persze, de jobban tetszene, ha fél nap múlva nem az a titok lenne legfelül, amit legutóbb otthagytam. Kapunk értesítést akkor, ha valaki lájkolta egy titkunkat, meg akkor is, ha az app szerint egy ismerősünk posztolt új titkot. Ja, meg a kommentekről is.

Új titok posztolásánál van lehetőségünk hátteret választani, színekből és mintákból is összepakolhatjuk, de akár a galériából is válogathatunk. Bárki kitolhatja a lelki bánatát akár cicás képekkel vagy szivárványokkal karöltve is, az app nem válogat. 

A Secrets egy nagyon jópofa koncepció, egész jó megvalósítással, amit 2-3 apró dolog tesz tönkre. Az, hogy nem lehet a te országodra szűrni nagyon nagy mínusz, az meg, hogy az explore rész nem frissül elég gyorsan, tönkre teszi az egészet. Hiszen épp az lenne az egész lényege, hogy ismeretlenek és névtelen ismerősök apró, pici titkain nassoljunk, ha van öt szabad percünk - és ezt nem teszi lehetővé az app. Ami szomorú. Bármennyire is jópofa játék találgatni, hogy vajon melyik ismerősünk lehet az, aki a macskájával alszik, vagy béna volt szavazni, vagy három adag mosatlannal az ágyán alszik már egy hete, így az app messze nem hozza azt az élményt, amit a koncepcióból ki lehetne hozni.

Secret a Google Play Store-ban / Apple iTunesban

• bejegyezte Deino 2014. május 26. napján
9 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ergerberger 2014.05.27. 01:41:40

Az én titkom: megpróbáltam kiverni erre a posztra, de az istennek se sikerült.

a_tom 2014.05.27. 06:57:40

Nagyon titkosnak tűnik... Ha csak 1 ismerősöd van, akkor "könnyű kitalálni" hogy közülük melyiké a titok.
Tehát titkosszolgálatok és perverzek egyszerűen csak regisztráljanak külön accountot minden ismerősükhöz. A hülyék meg posztolgassák a legintímebb magánügyeiket!

Nazareus 2014.05.27. 07:30:16

Én meg majd irok egy appot, ahova be lehet egy adatbázisba gyüjti a titkokat és a kereszttalálatokból megmondja, hogy melyik kié volt :)

Phteven 2014.05.27. 13:05:48

Remekül hozza az átlag app. értelmi színvonalát. Ismét egy fölösleges baromság, ami miatt érdemes lehet okostelót, vagy tabletet venni. A Flappy bird-öt elnézve borítékolható a sikere.
Speed / Tomi / Deino
süti beállítások módosítása