A Gépek Lázadása

Váratlan helyzetek

Mindenkivel előfordulhat, hogy olyan események történnek meg vele, amire nem is számított, de az adott pillanatban cselekednie kell. Most néhány ilyen vészhelyzetre mutatunk megoldást!

mikrocsipfenyőfa.png
Adatvesztés

Probléma: Julcsa a bejárónő igazán kedves teremtés, csak időnként jár rá a családi pálinkára, de most kicsit felöntött a garatra, és ráborította a rittyós mosóvizet az adatmentő NAS-ra a sarokban, és ha ez nem lenne elég, a vizes drótot még a család kedvenc csincsillája is megrágta, ami fura módon még ezt is túlélte (hogy ez mindent kibír...?).

Megoldás: Adatot kell menteni, mert ami maradt, az bizony csak fehér füst formájában létezik, ami tudvalevőleg csak a pápaválasztáskor jó jel, így előre kell gondolkodni. Kiváló erre a BackBlaze, vagy a DropBox, ez utóbbiról az adásokban is sokat beszéltünk, havi pár euróért kaphatsz több száz giga tárhelyet, amit aztán biztonságban tudhatsz a felhőben. 

gl_05.jpg

Gyors eljutás A-ból B-be

Probléma: Éppen a Dohány-Akácfa sarkán üldögélsz, amikor rádjön a cifra, de egy vécé sincs a közelben, viszont valami furán dudorítja a nadrágod. Óvakodva dugod a kezed a zsebedbe, de csak az okostelefonod az.

Megoldás: Hívhatsz taxit is, valamelyik szuper alkalmazással, de ha igazán menőnek akarod érezni magad, akkor töltsd le az Ubert, majd jöjj rá, hogy az itthon nem fog működni. Ha túlvagyunk ezen, akkor töltsd le a WunderCart, és közösségi közlekedj annak a reményében, hogy nem a texasi láncfűrészeshez szállsz be. Bon Voyage!

Kép és videómegosztás

Probléma: Moszkvában üldögéltek a spanokkal a négycsillagos hotel penthouse apartmanjában, és rágyújtanál egy szotyis Snickers-re, amikor rájössz, hogy az illegálisan felvett Lenines anyagnak elkészült a konvertálása, és fel kéne tölteni valahová, hadd egye az otthoniakat a fene.

Megoldás: Kezdheted a Facebookkal is, de az csúnyán lekonvertálja, szóval ez nem az igazi. Mehet Youtubera, vagy Vimeora, naná, hogy a dedikált app segítségével!

langolomacska.png

Külföldön vagy

Probléma: Kicsit megszaladt a péntek este, és vasárnap Genfben ébredsz, egyedül az okostelefonod van kéznél, meg egy kevés feldobó-leejtő-sikító-nevettető.

Megoldás: Elfogyasztod amid van, és mész még két napig, majd, ha megfáradsz, fogod az AirBnb-t, vagy a Hostelworldöt, és pont a foglalásnál jössz rá, hogy bizony egy fityinged sincs már.

Moziba mennél

Probléma: Elfogyott az összes My Little Pony rész, és nem tudjátok mit nézzetek, valamint az összes paraszt az IMAX-es Interstellart akarja nézni, és arra sincs jegy.

Megoldás: Letöltöd a Mozi24 alkalmazást, majd pedig dühösen csapkodsz, lévén csak a "Szerelem a kukoricaföldön" című, indián romantikus thrillerre van már csak szabad szék.

digitalfelhők.png

Unalmas este a csajoddal

Probléma: Hiába hiszed azt, hogy kielégíted a nődet, ő még mindig csak azt hajlandó kiabálni, hogy "Gé-gé-pek-pek-lá-za-dá-sa".

Megoldás: Tedd be neki a podcast legfrissebb részét (is), arra tuti elalél. Ha nincs, majd csinálunk újat!

• bejegyezte Jancsa Jani 2014. november 11. napján
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Speed / Tomi / Deino
süti beállítások módosítása