A Gépek Lázadása

Wayteq lenne kihagyni?

Váratlan családtag érkezett, és egy rendes újszülötthöz méltóan időnként össze is fossa magát. Android a házban, de jó lesz ez bárkinek is?

xtab_buzi.png

Az egészről amúgy is a Magyarósi tehet, kíváncsi lennék, hány százalékkal ugrott meg kis hazánkban a tableteladások száma erre a gyártóra vetítve. Pedig Tomi mondta, hogy Ipadet vegyek, lehetőleg az övét, négyszerannyiért. Hallgatni kellett volna az okosabbra?

Ezt már sosem tudjuk mert, mert mind szakmailag, mind pedig emberileg indokoltnak éreztem azt, hogy nyitáskor már a nemzeti tabletbolt ajtajában álljak, és követeljem az alanyi jogon járó világító vágódeszkát. Előtte persze kiterjedt kutatásokat folytattam az interneten, hogy ez vajon jó lesz-e nekem, vagy ha nem, akkor miért igen. Ez kimerült például az alábbi videó végignézésében, amiért úgy alapjában véve igen hálás vagyok, és ha rosszak lesztek, mi is újra felvesszük magunkat ahogy podcastelünk, majd pedig berakjuk a tévéteken végtelen loopba.

Szóval pénz ment, kütyü jött, hozzá egy hó(d)fehér jaguár tokkal, én pedig boldogan szambáztam haza, hogy ánbokszoljam a gedzsit. Mivel soha nem voltam még olyan helyzetben, hogy Droidot kellett volna használnom huzamosabb ideig (>5 perc), így kíváncsian vártam, hogy mivel fog kecsegtetni. A tablet amúgy tényleg szép, jó megfogni (és a táblagépet is), egy kézzel is átérhető, viszont a fólia tetején volt egy kis fehér matrica, amit elkezdtem lekapargatni. Nem kellett volna, mivel ez még 2014-ben is ocsmányul ragadós volt, így otthagyta a taknyát, mint az Alien a nyálát, így viszont sanyi volt a fóliának is.

xtab-79qci_b.jpg

Bekapcsolás után rögtön körbenéztem, majd irány a Play Store mindenféle hasznosságot letölteni. Amikor legörgettem az aljára, két akkora "Would you like to HAX THE SHIT OUT OF YOUR DEVICE?" (vagy valami hasonló) kis app fogadott, hogy ezentúl isten se mossa le az ökoszisztéma híveiről, hogy az első és legfontosabb dolog a táblába vésve az, hogy szarrá rootold a géped. Hogy minek, nem értem, de a 10 millió szakértő országában nem is kell, elmondjátok ti majd kommentben.

Továbbmenve arra döbbentem rá, hogy bizony az Insta meg a Fácse erre a méretre van teremtve (ennyi erővel mondjuk a farkamon is futhatnának, na mindegy): tökéletesen kitöltik mind a képet, nincs felesleges tér, mint a számítógépen, és nem is túl pici, mint telefonon. A hasznossági appok (Evernote, Dropbox, és társai) is fantasztikusan kézreállnak, és itt számomra is értelmet nyert a digitális jegyzettömb koncepciója. Külön jó hír, hogy ezzel bizony egy ebook-olvasót is behúztam, mivel a Kindle mind képminőségben, mint kézreállóságban itt is végre a maga tökélyében hozza azt, ami elvárható.

droid.jpg

Persze nem hallgatható el az a tény sem, hogy a bekapcsolás utáni tíz percben több hibát dobott, mint az iphone az elmúlt egy évben. Először is pár program becrashelt, de ez még belefér errefelé, azt hallottam. Az már kevésbé, hogy a futó Play Store azt mondta, amikor ikonról akartam megnyitni, hogy sajnos ez nincs telepítve. Hát persze.

product_design__xTAB-79qci_front_white (1).jpg

Így és ígyebben boldogan használtam is a divájszot két napig, aztán utána otthon hagytam, mondván mikor vigye az ember magával ha nem akkor, amikor mutatni szeretne valamit valahol valakinek. Két nappal később amikor elővettem, és aztán a tabletet is, fura meglepetés ért, mégpedig az, hogy nem kapcsolt be. A mai napig nem tudom, hogy mi meríthette ennyire le, de oké, töltőre fel, és várjuk a csodát. Nos, ez meg is érkezett, mivel bekapcsolás után az elmúlt három nap összes frissítését elkezdte behúzni, teljesen logikátlan sorrendben, és ha ez még nem terhelte volna le eléggé, néhány szoftvert is megfrissített automatice. Amikor újra megkaptam a kormányt, ki is lövöldöztem a ludasokat (ki nem találnátok mi szarta leginkább össze: a már fentebb is említett két social okosság); így utána azért már jobb lett a helyzet. Itt állunk most, közel egy hét után.

tok.jpg

Az röhej, hogy a sztereotípiákat egy az egyben hozza, viszont mindemellett egyrészt én rohadt boldog vagyok, hogy ennyi pénzért van egy teljes értékű, gyors tabletem, amin lényegében azt csinálok, amit akarok. Az, hogy Android fut rajta, egyrészt tanulásra ösztökél (meg Xanax beszerzésére), másrészt pedig bőven belefér. Azért nem olyan rossz kis rendszer ez, bár az tény, hogy elsődlegesnek sosem választanám, főleg nem telefonra.

• bejegyezte Jancsa Jani 2014. február 06. napján
52 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danesdzsu2 2014.02.06. 09:08:54

Azért ne gondold, hogy ilyen az android:)

A crasheléshez: egy felmérés szerint több van belőle ios-en, mint androidon. Úgy, hogy az ehhez hasonló fostalicskák még rontanak is az átlagon. Nekem konkrétan egy alkalmazás szokott néha elszállni, az is kilépéskor, Note 3-on.

kapuka 2014.02.06. 11:22:53

He-he, nekem xtab-100 volt, egy év alatt háromszor volt szervizben (ebből egyszer, úgy fél évesen akku csere is), pedig a végén már alig használtam, csak pdf-et olvasni. Reset gombot kb minden nap kellett használni (a mostani sony 6 hónapja van meg, azt sem tudom, hol van rajta a reset gomb, mert nem kellett) Így amikor lejárt a gari, azt mondtam: soha többet wayteq...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.02.06. 11:51:13

Nem ilyen az android, hanem még rosszabb :D

nyelv-ész 2014.02.06. 12:34:22

Azt még el tudom fogadni, ha valaki egy androidos csúcskészüléket hasonlít az Apple tabletjéhez, de hogy egy 40 rugós dzsunka tabletet fikáz, az nevetséges. Ezzel az erővel lehetne az utcán kutyaszart keresni, és reklamálni, hogy miért nem olyan illatos, mint az ibolya a virágboltban.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2014.02.06. 12:45:52

Nekem az elődje van (70-dci) , lassan egy éve, csinált már furcsaságokat (egy reboot volt, elfelejtett standby-olni), de reset még sosem kellett. Kapott egy 4.2.2 frissítést (4.1-el vettem). A wifi néha ledobál, de amúgy a vacak appok a szarok. (Időkép, googlemaps, soroljam?)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2014.02.06. 13:03:50

@nyelv-ész: nyelvész létedre kár, hogy pont az értő olvasás nem megy :(

nilsh 2014.02.06. 13:08:00

4 éve használok csak Android telót és 1.5 éve tabletet (rootolva, custom SW). Van a házban egy Macbook és egy Iphone is.

Az eddigi nem kevés tapasztalat alapján: TÖK NINCS IGAZAD. Android sokkal jobb op rendszer, főleg azért, mert egyéni igények szerint variálható. És nem hátrány, hogy pl a telefonomból ki tudok törölni tetszőleges számú képet, akár magán a telón, akár PC-n keresztül (nem, semmi iTunes-féle faszság nem kell hozzá). A kedvesem telóján úgy ezer képet kellett kitörölni és csak iTunes (bár nem működött, teszem hozzá, asszem sharepod nevű SW-el tudtam csak megoldani) használatával lehetséges. de estig tudnám folytatni (pl. vesd össze az IOS keyboardot az alap Android keyboarddal, már logikusabb), és akkor töltsd le a Swiftkey-t és állad leesik - ég és föld távolsággal jobb a használhatósága. Aztán nézz fel az Appe store-ba és keress egy ilyen billentyűzet alkalmazást. Segítek: NINCS...

nyelv-ész 2014.02.06. 13:08:06

@Jancsa János: Nem vagyok nyelvész. Az a kötőjel nem véletlen van ott. Az értő olvasás neked sem megy... Nem baj, legalább írni tudunk :-)

danesdzsu2 2014.02.06. 13:18:14

Több mint 6 óra alatt csak egyetlen apple-troll talált ide. Kénytelenek lesztek efféle pótcselekvés helyett végre műsort csinálni:D

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2014.02.06. 13:48:12

Én Acer Iconiát nyúzok, és vannak néha döccenések ezen is.
Viszont még mindig jobb ezt elviselni, mint egy olyan zárt rendszerrel nyűglődni, mint az iOS. Nekem legalábbis ez a szempontom, és nem vagyok meggyőzhető a másik oldal által (pedig próbáltam azt is).

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2014.02.06. 13:57:06

Jah, és elsődleges szempont volt a többi géppel kompatibilitás. Két telefon, két tablet, családban máshol is androidos cuccok...
Egy komplett vagyon lett volna ez Appleből, még ha meg is lehetne győzni erre a többieket.
Sokáig Blackberry telefont használtam, és most is kacsingattam felé, mert imádom. Viszont mindent google-ben rendszerezünk, igy a naptár és levelek, drive, picassa hozzáférése evidensé tette az androidra váltást. (nem bántam meg egyébként)

Van olyan barátunk, ahol iPad van, mellette meg andoidos telefon, és windowsos laptop. Egyszerűen hülyét kap attól, hogy nem lehet gyorsan és könnyen adatokat továbbitani, másolni, stb.

Fausto(tm) 2014.02.06. 14:00:35

Nekem is ilyen tabom van és abszolút jól megy, gyors, nem akad, nem fagy. Kivéve, ha Play-ről frissít. Ha még nem tetted meg, szerintem frissítsd a V2-es gyári szoftverre. Sokat javít az akku használaton és a sebességen. www.wayteq.eu/hu/letoltes-tablet-pc A wifi beállításoknál meg van egy energia takarékos mód, alvó képernyőnél csak adott időnként csatlakozik a hálózatra, kíméli az akksit. A Play frissítést meg nem hagytam automatán, akkor frissít és azt, amit én mondok :) A Greenify nevű app-pal meg „lefagyasztottam” azokat a programokat, amik feleslegesen futnak, így pl. a facebook is csak akkor megy, amikor leindítom.
Root-tal nem kell foglalkozni, mert gyárilag root-olt. Ha bevállalsz ilyesmit, egy hazai csapat portolta rá a KitKat-et és sokat dobott a sebességen, de még elég friss a dolog, bővebben nem nagyon tudok nyilatkozni róla, egy próbát megér: apeelme.blogspot.hu/2014/02/wayteq-xtab-79qci-rkitkat-442-by.html

lavór 2014.02.06. 14:56:31

Tényleg vicces összehasonlítás. Biztos tetszik az apple fanoknak. Igaz, hogy kinevettetik magukat.

bvendel 2014.02.06. 15:25:22

nilsh : Ha a Lakásban van egy Macbook , és egy iphone is , akkor nem irsz ekkora hülyeséget... hogy csak itunes-al lehet törölni képeket....a készülékkel simán ki tudod törölni , de ezt nem kell elmondanom hisz (a Lakásban van egy Macbook , és egy iphone is)LOL

Stefanie · http://blog.hu 2014.02.06. 15:29:31

Az Android jó cucc, de csak a stock, minden szírszar nélkül, különben idegbaj az egész.

Nekem Nexus7-em van, de hardcore droid userként nem jön be annyira a tableten. Az iPad jobb volt, amikor 1 hétig tudtam nyomkodni.

rekszem 2014.02.06. 15:52:27

Mondjuk amíg 50-ért már adnak egy asus memopad hd 7-et, ami 10 órát megy, sosem fagy, nem röccen, 2 év gari, gps, BT 4.0, stb., addig miért vesz valaki dzsunka tabot 40-ért?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2014.02.06. 16:42:49

@rekszem:
Asszonynak Asus memopadja van.
6-7 órát bir, bizony van amikor fagy.

Nem hibamentes az sem, bár szerintem is jobb a noname vackoknál.
Nekem mondjuk a hasonló árú Acer Iconiám jobban bejön, mert a 4:3 képarány a 8"-os kijelzővel jobb.

danesdzsu2 2014.02.06. 18:00:39

@Kőmíves Kelemen: Nexus 7.2, még sohasem fagyott.

Mészáros Laci 2014.02.06. 18:18:40

Nekem tele van a tököm az androiddal. Ott vagy a telefonomban akkora számítási teljesítmény, amin a hatvanas években atombomba-szimulációkat futtattak, de néha hosszú másodpercekig szarozik azon, hogy megnyissa a TELEFONKÖNYVET. újkorában persze még gyors volt - ez a lassulás fél év után kezdett zavaró lenni, most pedig, hogy másfél éves lett, kezd az idegeimre menni. A szemem sarkából irigykedve nézem az ájfónosokat. Amit az enber a képernyőn látni akar, azt villámgyorsan csinálja, és nem kell hozzá taskmanager, nem írja ki néha hogy "a crash manager alkalmazás leállt" (vehetem ki az akkumulátort, de jó, hogy nem olyan telóm van, amelyiknél már ez sem opció és meg kell várni míg lemerül).

Ja, lemerülés. Fél nap.

A régi butafonomban volt beépített lépésszámláló. Hetenként egyszer kellett tölteni. Az androidos lépésszámláló (háttérben futva is) felére csökkenti az egyébként is siralmas működési időt.

Könyörgöm, ne rakjanak operációs rendszert a telefonokba.

tomeeee 2014.02.06. 18:42:58

Nekem van egy IPad 3-as és van egy Galaxy tab 1 is, mind kettőt úgy nyertem, ezért pártatlannak érzem magam az ügyben. Számomra az android sokkal felhasználó barátabb, több ingyenes alkalmazás, nem kell hozzá itunes ahhoz, hogy egy file a gépre kerüljön, elég hozzá a gépre letölteni a total commandert. Ha nincs usb csati hozzá akkor is az airdroid alkalmazással sima böngészőből is tudok rápakolni bármit. Nekem az ipadon az nem tetszik, hogy ennyire "amerikaira" van butítva, műszakilag nincs vele gond csak párszor fagyott le, illetve indult újra. Az tény, hogy az apple sokkal jobban vakítja a parasztot, sokkal több pénzt tud kiénekelni a zsebekből. Kár itt vitatkozni, mert pár év múlva biztos kijön valami újabb divat őrület amitől ez a kettő platform is feledésbe merül.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2014.02.06. 18:54:20

Huaweiem volt 2 évig,azzal semmi bajom nem volt a galaxy tab 3 al már volt az egy hónap alatt.

midnight coder 2014.02.06. 19:40:24

Nekem droidos telefonom van úgy egy éve, ez alatt semmi nem crachelt. A tabletem is droidos, az fél éves (Navon Raptor 8), ott a beállítások az alkalmazások eltávolításánál néha igen. Ennél sokkal nagyobb gáz, hogy nem tudom hogyan kell rootolni a Raptort (a telefont nem is akarom). Igazából a tabletnél is két progi van csak ami miatt nagyon jó lenne a root, az egyik az AIDE ami ugyan elmegy root nélkül is, de rootal kényelmesebb lenne, a másik meg a Complete Linux. Tanulság: soha ne vegyél olyan tabletet ami csak Magyarországon létezik.

JohnHenry 2014.02.06. 19:41:32

na akkor ide is beírom, hogy a 20ezres teszko gazdaságos tabletem egy éve szuperül húzza.

kpityu2 2014.02.06. 19:45:37

Az Android a tabletek windóza. Annak minden előnyével és hátrányával.

rekszem 2014.02.06. 19:49:52

@Kőmíves Kelemen: nálam simán megvan a 10 óra es fél év alatt sosem fagyott le. Sok múlik azon, milyen programok vannak rajta.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2014.02.06. 19:59:12

@rekszem:
Asszonyé. Szerinted? :)
Nem látni a háttérképet a rohadt sok app-tól...

danesdzsu2 2014.02.06. 20:37:02

@Mészáros Laci: le lehet szedni a telefonodról az operációs rendszert:)

( nem az operációs rendszerrel van problémád, az volt a nokia 2110-esen is, talán inkább nem vagy képes együtt élni a mostanában biztosított szabadsággal. Az tény, hogy az android talán túl sok lehetőséget ad egy átlagos ismeretekkel bíró felhasználónak, köztük túl sok lehetőséget arra is, hogy használhatatlanul lassúra, rövid üzemidejűre, stb. varázsolja. )

midnight coder 2014.02.06. 21:34:53

@Mészáros Laci: Nálam a droidos telefon úgy 4-5 napig van el egy feltöltéssel. Pedig nálam is elég sok app van fenn, de olyan ami feleslegesen fut a háttérben (Pl. lépésszámláló és más hülyeség) nincs.

zsoci 2014.02.06. 21:46:41

@nilsh: Mondd el kérlek, hogy mi az a fene nagy testreszabhatóság, ami a iOS-en nincs ? Én használtam Androidos tabletet egy évig, aztán inkább vettem egy iPad-et mert használni akartam, és nem folyton hibát elhárítani.
Szerintem az Android egyszerűen szar. Borzalmasan rossz a billentyűzete, úgy kell vele célozni ( ja nem noname, hanem egy Galaxy Tab volt), ráadásul kikapcsolva is lemerül. Ez amit végképp nem értek, mert az iPad hetekig nem merül, ha félrerakom.
A másik, hogy a Android folyton frissít, és minden vacakhoz folyton megerősítést kér. minek ?
Ja még egy 5 éve van iPhonom és talán egyszer fagyott le. Az android meg rendszeresen. Az iPad még sosem.
Az android erőszakosan tolja az arcodba a goggle szolgáltatásait, ami én amúgy nem használok. Miért csak gmailos emailcimmel meg, amit amúgy sose csinálnék ? Nekem ezek nem kellenek, a google egyetlen értelmes szolgálttása a kereső, na jó esetleg a earth. A többi felesleges.

Szoval komolyan érdekel, hogy mi az az előny amit Androidnak be lehet tudni (az alacsonybb áron felül)

Esperes úr 2014.02.06. 21:48:07

Ha olyan jó minőségűek az apple-cuccok, miért csak 1 év a garancia rájuk?

zsoci 2014.02.06. 22:08:09

@Esperes úr: Miért lenne 1 év ? Még a törvény is 2 évet határoz meg.
Amúgy mire is jó a garancia ? Én még sosem tudtam felhasználni semmire érdemben.

Esperes úr 2014.02.06. 22:16:56

@zsoci: pedig annyi, erre én is akkor döbbentem rá, amikor réges-rég a szűk másfél év után bedöglött 3g telefont visszavittem a t-hez, ahol csak széttárták a karjukat: "egy év". Azóta semmit nem veszek, ami apple.

2014.02.06. 22:33:06

@zsoci: kikapcsolás: kizárt, hogy merüljön. Nekem egy 2 éves androidos telefonom kikapcsolva 3-4 hét után volt 83 %-on (és szerintem nem volt teljesen feltöltve eredetileg sem).
Amúgy szerintem durván kevered a a készenléti állapotot a kikapcsolással, bár el tudom képzelni, hogy az iPad készenléti állapotban lassabban merül.
Alkalmazások megerősítés kérése: bocs de ez nagyon szomorú ha nem jöttél rá, hogy egy androidos alkalmazás akkor kér megerősítést frissítéskor ha az új verzió plusz jogosultságot kérne a telefonodon. Hála a jó égnek, hogy megerősítést kér...
Billentyűzet: nyilvánvalóan ostobaságot írsz. Ha ezzel baj lenne tele lennének vele az internetes fórumok. Teljesen valószínű, hogy egy ilyen dolgot nem képesek leprogramozni (plusz saját tapasztalat, hogy semmi baj nincs az androidos billentyűzetekkel)...
Google alkalmazások: ízlés dolga de ha komplett cégeket ki tudnak szolgálni az alkalmazásaikkal úgy, hogy mondjuk annak a cégnek tulajdonképpen csak böngészőt kellene használnia akkor az mond valamit (láttam pár ilyen céget akik kiválóan működtek így). Az Apple-nél meg szintén van Apple Id. Szóval nem értem mi a gond.

Egyébként nem vagyok android fan, sőt kifejezetten értékelem az Apple filozófiáját de égnek áll a hajam amikor ilyen szintű összehasonlításokat olvasok ahol nyilvánvaló, hogy az illetőnek fogalma sincs alapvető dolgokról.

uki 2014.02.06. 22:33:26

@zsoci: azert ker jogot hogy eldonthesd hogy elfogadod hogy hozzaferjen a kert dolgokgoz vagy ne. Ha nem tetszik, nem teszed fel. Van lehetoseged. iOS-en pl nincs. Eleg sok app van ami olyan dolgokhoz is hozzafer amihez nincs feltetlenul szukseg a mukodesehez.
Van iPad-em is, fagyott mar le, illetve siman elszall a safari mint a gyozelmi zaszlo, nem is ritkan. Hagyjuk ezt a soha nem fagyott, nem zart be appot dumat barmelyik oldalrol is. Az persze mas kerdes hogy az esetek nagy reszeben a szarul megirt appok miatt van az egesz. Pl androidon a facebook meg mindig egy akku es erroforras zabalo szarkupac a fantasztikus messenger appjaval egyutt.
Android oldalon mar jo ideje csak nexust hasznalok telefon es tab fronton is, semmivel sem szarabbak mint az ios cuccok. Az olcso vackokrol nem nyilatkozok, mert meg az altalad emlitette tab 1 is egy kalap kaka volt mindig is.

zsoci 2014.02.06. 22:35:31

@Esperes úr: Ez elég érdekes. most elővettem a saját garjegyemet, igaz nem Westeles, mert amióta Matáv lett úgy leromlott, hogy 3 éve szakítottunk egymással, pedig még a 06-60-al kezdtem náluk,szóval a Vodas garjegyemen 1+1 év van.

És a kollegám készülékét is kb 22 hónaposn cseréltettük kis, azon röhögtünk, hogy kapott egy vadi újat. És az T-mobile volt, igaz nem tegnap.

uki 2014.02.06. 22:40:26

@Alec: sztem is a keszenletre gondolt. Azert ilyenkor ne felejtsuk el megemliteni hogy mekkora akksi van az eszkozben, mert nekem is ugy latszik hogy jobban merul keszenletben a n7 mint az ipad4, de az apple cuccban tobb 2x akkora az akksi. (11.500 vs 4000)

zsoci 2014.02.06. 22:43:01

@Alec: Nyilván a készenléti állapotra gondolok, egy mobil eszközt teljesen sosem kapcsolunk ki, és akkor nyilván nem merülhet. A Samsung kb 3 nap alatt teljesen lemerül, az iPad mikor elmentem nyaralni 2 hét alatt kb 6%-os merült.

A billenytűzet pedig így van, odadtam a kollegámnak és a gyerekemnek is és ők is észrevették, sőt az asszony is megjegyezte mikor lecseréltem a Samsung telfonját a régebbi iPhonra, hogy ezzel sokkal jobb gépelni.

Pontosan tudom, hogy a sw-ek akkor kérdezgetnek, ha valamihez hozzá akarnak férni, de könyörgöm minek ? Ha felrakom, akkor azért rakom fel, hogy működjön, aki meg nem tduja mit tesz fel, úgyis rányom a ok-ra, tehát tök felesleges.

Az appleon valóban van appleId, de azt bármilyen email címmel meg lehet csinálni. És nem fűzi automatikusan össze a külöböző cuccaidat, mint a goggle.

Engem nem nagyon érdekel egy cé filozófiája,csak két dolgo érdekel:
1, a megvásárolt terméket a lehető legkönyebben, a lehető legkevesebb cirkusszal tudjam használni
2 legyen a termékolyan minőségű, hogy szeressem használni.

Az Apple ezt tudja.

uki 2014.02.06. 22:45:24

@zsoci: igen csereltek, mert az apple nem javit hanem ha garis azonnal csereli. Ez mondjuk korrekt hozzaallas.
De pl a macbookokra is 1 ev gari van amit borsos aron meg lehet hosszabbitani.

zsoci 2014.02.06. 22:48:09

@uki: Nekem pedig nem fagyott le. Olyan volt, hogy bezárta az appot, de ezt is csak a facebooknál tapasztaltam, és érdekes módon csak a iPadon, a telón nem.

Azt, hogy a késöbbi Tasok milyenek nem tudom, mert az első után sosem veszek olyat többé.
Bár itt kell megjegyezni, hogy ha tényleg elmegy az Apple esze, és megnöveleik a kijelzőt, akkor olyanom sem lesz, inkább veszek egy vadi új régebbi típust.

Nyilván az befolyásolja a üzemidőt, hogy mekkora az aksi, de a tesztekben is kitértek rá, hogy a kikapcsolt iPad nem merül. Az meg, hogy egy 7-es és egy normál 10es tabletben nem egyforma az aksi, nyilvánvaló.

zsoci 2014.02.06. 22:51:47

@Esperes úr: Na ez van ha valamiből Matáv lesz.

Edigitalról nem tudok nyilatkozni, mert sosem vettem semmit náluk.
Nem tudom, hogy a garanciát befolyásolja-e a készülékbiztosítás, de az én elég friss garjgyemen bizony 1+1 van.

Mondjuk azt tudom, hogy a magyar Apple-el elég sok gond van, de ebben sajnos nincenek egyedül, a Nikon MO is ugyanolyan gerinctelen. Sajnos ez magyar specialitás.

klczt 2014.02.06. 22:53:51

@zsoci: @Esperes úr: Egyrészt, szerintem nem az mutatja meg egy termék minőségét, hogy mennyi rá a garancia legyen az akár apple, akár más márka. Másrészt, valóban egy év gari van az apple cuccokra és nem tudok olyan törvényről (tartós fogyasztási cikk), ami ettől eltérőt írna elő (ezen termékek esetében).

Az apple amúgy ad plusz gar it is, de azt meg kell venni. Más kérdés, hogy egy "átlagos" apple user termékvásárlási hajlandósága, kb a garancia lejárata körül mozog.

Illetve nem offenz, de ha már egyszer felmerült, nem árt tisztában lenni a garancia, a jótállás és a szavatosság fogalmaival. ;)

uki 2014.02.06. 23:01:11

@zsoci: ezt mondom en is hogy az esetek nagy reszeben a szarul megirt app crashel el, raadasul droid eseten nehezebb megirni egy appot stabilra a gyakorlatilag vegelathatalan hardververziok miatt. Ott az is bezavar ha maga az app jo is lenne, de az adott vashoz tartozo driver pocsek.
Velemenyem szerint droidos tabletet kb nexus 7/10-tol erdemes venni, elotte bohockodas volt az egesz kedve honeycomb droid verzioval.

Veszel majd a legvegen egy 5s-t, azzal sztem meg eleg sokaig el leszel, az van annyira bika vas hogy meg az apple sem tudja majd kinyirni a legujabb ios 74-el. :-)

Esperes úr 2014.02.06. 23:06:55

@klczt: @zsoci: utánanézek, ígérem, de a lényegen úgysem változtat, megszívtam, megtanultam a leckét, és még egyszer nem hibázok.

zsoci 2014.02.06. 23:14:49

@uki: Most is az van. Elég jó, bár a 4S be jobban bele voltam szeretve. nem tudok ezzel a széles képernyővel megbékélni, de a fogása, a kijelzője jó.
Asszem pont erre keészülök, amikor már kifutó lesz veszek egy újat, és azzal élek egy darabig.
Alkatrész még a 3G-hez is van bőven.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2014.02.06. 23:51:29

@zsoci: "Az android erőszakosan tolja az arcodba a goggle szolgáltatásait, ami én amúgy nem használok. Miért csak gmailos emailcimmel meg, amit amúgy sose csinálnék ?"

Hát ez a saját cuccok rád erőltetése inkább pont az Apple-re jellemző. Miért csak iTunes-szal tudom szinkronizálni a telefonon a zenéket, ha én mondjuk Winampot használok? Miért kell külön app, ha le akarom tölteni a telefonról a fotókat vagy épp rá akarok másolni egy filmet?

Amúgy én eleve mindenből Google-t használok (mail, címtár, docs, naptár, tasks, Chrome böngésző) és pont az az Android egyik legnagyobb előnye, hogy ezeket gyárilag megkapom: 5 perccel azután, hogy megvettem az új androidos kütyüt, az összes névjegy, naptárbejegyzés, webes könyvjelző ott van az új készüléken a helyén, és a korábban már megvett fizetős appokat is mindenféle hókuszpókusz nélkül le tudom tölteni újra.

zsoci 2014.02.07. 00:12:51

@// Gery Greyhound: Miért kell bármilyen app a fotók letöltéhez? simán háttértárnak látja a windows.

Miért nem tök mindegy hogy itunes vagy más? (de hogy pont winamp ? Ez olyan mint akik nem tudnak elszakadni a kb 10 éve is már tök értelmetlen winkommandertől).
ha Te google-t használsz, hát egészségedre, én rühellem. Egyformán a ócska böngészőjüket és iszonyatosan szar levelező programjukat.

Amúgy pont az Apple volt az első, és máig a legegyszerűbb ahhol a egyik készülékről-másikra átköltözés működik. És természetesen egy appot csak egyszer kell megvenni, egyáltalán minden IOS készülékre.

Deino · http://play.blog.hu 2014.02.07. 01:01:54

@zsoci: ha beadtál neki egy google accountot, amibe tolhatja a kontaktokat, az account rész alatt ki tudod szedni a gmail e-mailt, meg minden mást is, igazából. Még az ikont se kell bámulni az appok között, fogod, aztán átrakod disabledre. Nekem a Nexuson van alternatív levelező app, gyárilag, mert még nem disabléztam, kit zavar? Én gmailezek. De a google calendartól egészen a Mapsig minden gyári appot tudsz zárolni, ha neked nem kell, és zavar az app listában. Helyben nem oszt, nem szoroz.

Nem tetszik a Chrome? Opera, Firefox, Dolphin, sorolhatnám.
Nem tetszik a Gmail? A gyérin kívül ott a Yahoo, a K-9, Outlook.com, rakás app.
Nem tetszik a Maps? Mapquest, Waze, bármi.
Mindennek van alternatívája.

Ki lehet írtani a Google-t egy Nexus/android telefonból, csak hülyeség. Loginra meg még jó, hogy Gmail lesz. Minek bonyolítani? Van gmail címed? Használod? Lépj be vele, hát _nyilván_. Nincs? Regelj egyet, oszt csókolom. Nem kell neked kötelezően arról levelezni, az azonosításra van.

Mivel különb, mint egy Apple ID-reg? Utána be kell még lépj az e-maileddel a másik mail appba. Ha meg az se tetszik, keresni egyet a Playen. Nabumm, dögöljön meg a világ, de meg van kötve mindenki a Google rabláncára.

danesdzsu2 2014.02.07. 08:26:01

"ha Te google-t használsz, hát egészségedre, én rühellem. Egyformán a ócska böngészőjüket és iszonyatosan szar levelező programjukat. "

Aztán meg nem érted, ha csak legyintenek rád, és nem vesznek komolyan:)
Speed / Tomi / Deino
süti beállítások módosítása