A Gépek Lázadása

A Samsung forradalmasítja a kamerás telefon műfaját?

Csak sikerült a Samsungnak vérrel, verítékkel belegyömöszölni egy igazi digitális kamerát egy mobil testébe. A jelek szerint nem is akárhogy.

cvr.jpg

A Galaxy K Zoom egyrészről folytatja a Samsung hülyenevű telefonok listáját - másrészről legalább némi logika van a dologban, ugyanis az előző "tegyünk egy egész kompakt fényképezőgépet a telefonba" modellt is Zoomnak hívták. A K pedig magyarul tök logikusan Kamera, mégha angolul ez kicsit furán is jön ki.

Ez az első, hogy egy 10x, fizikai zoomra képes lencsét egy tisztességes 20.7 megapixeles szenzorral sikerült belegyömöszölni egy okostelefon testébe. A Samsung előző próbálkozása úgy nézett ki, mintha rátolták volna az androidot egy kompakt digitális fényképezőgép hátuljára - ehhez képest a K Zoom hatalmas, hatalmas fejlődés, már ránézésre is.

DSC_1926-2040_verge_super_wide.jpg

A hibrid mindent hoz, amit elvárnánk egy korszerű, csúcskategóriás telefontól: 4.8 hüvelykes kijelző (csak "720p" a mostanság alapnak számító 1080p helyett), viszont ott a hexacore processzor megfejelve az android 4.4 társaságában - gyakorlatilag egy teljesértékű, csúcskategórás flagship gép. Egy embertelenül erős kamerával. Az előző hibrid ronda volt, vastag, bumzli: ez tényleg úgy néz ki, mint egy telefon, mégha kicsit vastagabb is. "Rendesen" tud majd telefonálni, nem csak egy wifis modell, és teljes értékű oprendszer van rajta, nem butított android. A Samsung szemmel láthatóan tanult az előző fiaskóból.

 

Az S5-ben megtalálható szoftveres Samsung customizációk itt is jelent lesznek, de mellé erősebb kamera appot kap. Illetve nem is az erősebb a jó szó, hanem inkább a jobban testreszabott. Nyilván olyan szoftver kell, ami jobban kihasználja az erősebb kamera eszét. Lesz például egy Pro Suggest mód, ami akkor jön elő, ha félig lenyomjuk a fizikai fényképező gombot, és mindenféle okos dolgot fog nekünk csinálni: a lehető legjobbra optimalizálja a dolgokat előnytelen fényviszonyok esetén, vagy épp fogja a júzer kezét tájkép fényképezés közben. Jópofa az időlassításos felvétel is, amit az Apple tulajdonosok már megszokhattak: 60 fps sebességgel veszi fel a videót, és később jópofán be tudja lassítani. Cuki.

DSC_1952-2040_verge_super_wide.jpg

A Verge agyon dícsérte a selfie alarm névre hallgató funkciót, ami elsőre tök bonyolultan hangzik, a gyakorlatban meg ki tudja, hogy mennyire használható. Ők el voltak ájulva tőle, szóval valószínű egész jó. Első körben az előlapi kamerával kell csinálni egy képet a fejünkről, aztán megfordíthatjuk a gépet, és már a 20 megapixeles ágyú veszi a koponyánkat. A K Zoom az első kép alapján felismeri az arcunkat, és amikor minden ideális, pittyeg, hogy helló, mehet a menet, majd készít három képet, amiből mi szépen kiválasztjuk a legjobbat. Tök használhatatlannak és feleslegesnek hangzik, de a Verge-es srácok annyira imádták, hogy a többi Samsung telefonban is szeretnék látni a fícsőrt. Akkor annyira rossz már csak nem lehet, nem?

DSC_1977-2040_verge_super_wide.jpg

De le lehet-e tarolni vele a piacot?

A szerkesztőség véleménye ezen a ponton eléggé megoszlik. Mert hát hiába szép a termék, meg okos, meg jó, ha a népnek nem sikerül eladni. Tomi vélemény szerint ott fog bedőlni a cucc, hogy túl drága lesz egy sima digitális fényképezőgéphez képest, és akkor meg miért venné meg bárki is? Amiben van igazság.

DSC_1932-2040_verge_super_wide.jpg

Én abban bízom, hogy azért annyira nem lesz drága. Egy jó árképzéssel ugyanis ez lesz az amúgyis döglődő digitális kamerák gyilkosa, az új medvehagyma, az új macaron. Mert mégis minek venne bárki digitális kamerát ezentúl X ezer magyar pénzért, ha X + 30 ezerért kap egy ilyet, ami tud mindent, ami a kamerák, és még cserébe mindent, amit egy okostelefon? Én tuti leszurkolnám érte a többletet, már csak a geek pride kedvéért is. És hát tudom én, hogy ez leginkább parasztvakítás, de nagyon szépen el lehet adni a dolgokat parasztvakítással is, ezt mindenki tudja. Márpedig egy ilyen gép nagyságrendekkel menőbb, mint egy sima fényképezőgép. És ez komoly faktor vásárlásnál. Vagy éppen a magát hipszternek képzelő, akarom mondani profi fotósnak és művésznek képzelő hipszterek körében is egész szép sikert lehet aratni egy ilyennel. Mert milyen egyedi már nem? És persze, szükségem volt rá, mert művész vagyok. Koreában és Japánban meg helyből siker lesz szerintem, az fix. Szinte magyarázni is felesleges, miért.

Az androidos telefonok között a Samsung dominancia megkérdőjelezhetetlen. De tényleg. Nagyon kíváncsian várom, hogy meg tudják-e lépni ugyanezt a telefon-kamera hibrid terén. De még jobban örülnék, ha egy év múlva ugyanezt bele tudnák somni a Galaxy S6-ba mondjuk, komolyabb vastagságbeli kompromisszum nélkül. Az roppant király lenne.

• bejegyezte Deino 2014. április 30. napján
65 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iQwerty 2014.04.30. 10:34:47

Nagy valószinűséggel elvakult fanok lehettek. Bevallom, nem olvastam el a cikket. Nekem Samsung TV-m van (LE46A956) és Samsung fényképezőgépem (ST1000). Azt gondoltam, simán megy pl a fényképezőgépről a TV-re "vetítés", lévén ugyan az a gyártó. De tévedtem. A Samsung valamit csinál, esetleg öteletei is vannak, de a kivitelezés silány, gyatra. És minden ilyen a Samsungnál. Nyögvenyelős, van, de nem működik, a reklámban jól néz ki, míg a valóságban silány középszintű. Nekem nagyon nagy csalódás, pedig anno a két készülék bőven fél millió felett volt. Most kuka.

Deino · http://play.blog.hu 2014.04.30. 10:46:18

@iQwerty: "Nagy valószinűséggel elvakult fanok lehettek. Bevallom, nem olvastam el a cikket. "

Hát, engedd meg, hogy gratuláljak. Akkor szerintem legalább az utolsó három bekezdést próbáld talán meg, ott konkrét vélemény van. Anélkül rácsapni valakire, hogy elvakult fan, hogy elolvasnád mit írt, elég ügyes :D

defender3 2014.04.30. 11:00:13

Szerintem ami még meg fogja határozni, hogy mennyire lesz sikeres az árán kívül az, hogy mennyit bír majd folyamatos fényképezés mellett. Mert ha egy napot sem bír akkor máris nem lehet olyanra használni, hogy nyaralás során csak ezt vigyük magunkkal, főleg ha olyan helyre megy az ember ahol sokat lehet fényképezni.
A másik meg az, hogy tavaly, amikor a fényképezőm lett véve (Nikon Coolpix L810) akkor az volt 60000Ft körül tokkal meg memóriakártyával együtt és az egy átlagos felhasználónak bőven elég. Meg úgy általánosságban 60-70000Ft már jó gépeket lehet venni.
Ez szerintem lesz vagy 200000Ft nálunk azért meg már lehet venni egy nagyon jó fényképezőt meg egy telefont is, ami elég a mindennapos fényképezésre.

2014.04.30. 11:03:35

iQwerty: ertem, tehat egy 6 evvel ezelotti termek miatt a mostani biztos szar. ok. Nem hogy a termeket, de meg a cikket se voltal hajlando elolvasni, de a rinyalas az megy.

ATS 2014.04.30. 11:07:49

Szerintem mégtöbb angol szó kellene a cikkbe, az sokkal kúlabb lenne.

Tahó Sandokan 2014.04.30. 11:10:55

A kérdések-meglátásaim:

- ár? Komoly felvetés, ha 60000-el többe kerül, mint a gagyikamerás, akkor lehet, hogy az ember vesz telefont és kamerát külön.
- akar-e az ember feltétlen samsungot? Azért mert jobb a kamerája, nem feltétlen győzi meg a közönséget. kétségtelenül plusz lehet, de mekkora erre a vevőkör?
- egy tükörreflexes optikát nem nagyon tudnak ma belegyömöszölni egy mobilba, így a tükörreflexes gépek remekül el lesznek még egy vizionált samsung-apokalipszisben is. Aki igényes a fényképeire, az eleve tükörreflexes gépet fog valószínűleg megcélozni. Anno a Nokia Lumina 1020-nál (ha jól emlékszem a tipusra) is mondták, hogy ez a vége. 42 megapixel, hatalmas kép, de teljesen mindegy, mert hiába 42 megapixel, sokan azt hiszik azon múlik a kép minősége. Nem. Az optikán főleg, és ez az optika ha jól látom maximum az olcsóbb fényképezőgépekkel veszi fel a versenyt. Ez nem is baj, de ettől ne várjunk forradalmat. Ezzel szép képeket csak tökéletes fényviszonyok esetén lehet csinálni.

szvsz 2014.04.30. 11:15:26

"minek venne bárki digitális kamerát ezentúl X ezer magyar pénzért, ha X + 30 ezerért kap egy ilyet"

Mert esetleg logikus okokból dedikált eszközt akar használni telefonálásra és fényképezésre? Pl. nem szeretné ha a senki földjén a vészhelyzeti hívásra tartalékolt töltést a telefonjából fényképezéssel sütné ki...
Persze, amíg csak szombat este kell lőni egy szelfit a diszkó budijában, addig nagyon király, de arra meg minek adna valaki még 30-at az x-ezer mellé, amikor ezt megteheti egy eddigi kamerás mobillal, 30 nélkül is. Sőt erre még x/2 ezres szutyok is jó.

Ettől persze még biztos lesz piaca, biztos erre is lesz ideális user.

2014.04.30. 11:15:29

Ekkora készülékházban tuti gyenge lesz az akksi, itt már mozgó alkatrészek, motorok is vannak, plusz egy erősebb telefon hw, szóval saccra 20 kép, meg némi net, telefonálás, és délre már merül is a reggel még teli teló. A másik, hogy hipszterkedni tök jó, de adni fogják 200 rongy körül, ami még odakünn se frankó. Akinek meg van fölös kétszáza telefonra, az úgyis iPhone-t vesz, az még hipszterebb. Részemről továbbra is telefon+ kiskompakt gép, ha egy tepsi telefon elfér a zsebben, akkor egy kicsi fotógépnek is jutni fog hely, és nem hiszem, hogy a húszrongyos apró Pentaxomnál jobb képeket virít.

gizmo26 2014.04.30. 11:18:40

@iQwerty: Hasonlóak a tapasztalataim. Nekem 2 Samsung monitorom is volt eddig. Az első még képcsöves volt, aminél a képcső üvegére ráfújtak egy antiszatatikus bevonatot. Ez pár hónap után - teljesen normál használat mellett - karcos lett, ki- és bekapcsolásnál szikrázott. Aztán vettem egy LCD-t, rugós magasságállítással, és 90 fokos képernyő elforgathatósággal. "Innováció" ugye. Csakhogy a rugó szépen-lassan elfáradt, a képernyő pedig előredőlt és pofára esett. A Windows XP még nem tudta kezelni a képernyő elforgatását, ezért a Samsung adott saját szoftvert, ami meg nagyon lelassította a gépet. Ezen felül van egy 2 sim kártyás Samsung telefonom is. Időnkét elfelejti érzékelni az egyik sim kártyát, ilyenkor ki-be kell kapcsolni, és utána jól működik pár hónapig. Szóval ennyit a Samsungról.

Globetrotter2014 2014.04.30. 11:22:53

Mintha ilyesmivel a Nokia is kísérletezett volna. Nem mosták fel a piacot a konkurencia kihűlt testével...

A sony is próblákozott bleutotthos kamera kiegészítővel, az szerintem jobb ötlet.

De magam részéről inkább rendelem meg az újabb kompaktkamerát 20e HUFért, és nem erőlködök egy túléméretezett vastag mobillal...

Sassika 2014.04.30. 11:32:39

Nekem samsung mobilom van és samsung tv-m, de én le tudom játszani a telefonon tárolt videókat, vagy nézegetni a képeket tv-n. Az igaz, hogy a samsung igen gyenge szoftvereket gyárt, de nekem ez működik.
Amúgy nekem tetszik ez a teló. Mert így akkor a kis kompakt fényképezőgépemre már tényleg nem lenne szükség. A profi fotókra meg lehet venni profi fényképezőgépeket, de a mindennapos használatra ez már bőven elég lenne. Nem?
Nem tudom zsebben, mennyire férhet el.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2014.04.30. 11:36:19

Fogom a fejem ettől a "cikktől".

Egyrészt tele van badarsággal. Flahshipnek nevezni egy 4,8"-os, 720p hexacore-os telefont már-már "ez most komoly? mert viccnek túl durva" kategória, másrészt ez a harmadik ilyen konstrukció, amivel a Samsung befürödni készül, a "cikkírónak" erről se volt sok fogalma, arról meg nem is beszélnék, hogy fizetett PR-cikket nem ilyen stílusban és megközelítésből illik írni.

Mindegy, majd mi írunk róla őszintén. Ingyen.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2014.04.30. 11:42:18

Az érzékelő lapka nem lehet túl nagy benne, akkor meg az egész egy mókusvakitás. Aki tényleg fotózik, annak egy kompakt tudása kevés, aki meg nem, annak a normál telefon is bőven elég.

fotoiskola.blog.hu/2013/05/13/milyen_gepet_vegyel_a_szenzorok

hogy miért számít a méret.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.04.30. 11:52:08

Már megint egy hozzá nem értő idióta ír cikket fényképezőgépről, aki azt hiszi, a pixelszám az egyetlen mutató.

Ez a gép akkor is szar képeket fog készíteni, ha 40 megapixelre növelik a felbontását. Ez ugyanis semmi más, mint parasztvakítás.
Mert az érzékelője akkor is egy negyed kisujjkörömnyi szar lesz, meg a fókusztávolsága is hangyafasznyi.

Sokkal jobb képeket lehet készíteni egy normál méretű, 24×36-os érzékelőjű tükörreflexes géppel, akkor is, ha annak a felbontása 6-8 megapixel (a HD felbontás mindössze 2 megapixel, ugye, 1920×1080 képpont).

Ja, egyébként a kamera magyarul mozgókép felvételére szolgál. Akkor is, ha angolul a camera = fényképezőgép.

A stílus pedig ezekkel az odahányt angol szavakkal nagyon szar.
Tanulj meg rendesen magyarul, ha írni akarsz.
Ha meg angolul akarsz írni, akkor tanulj meg rendesenangolul.
Gondolom, most még egyik sem megy a kellő szinten.

badogosmester 2014.04.30. 11:59:03

"komolyabb vastagságbeli kompromisszum nélkül"

Azért abban egyértünk, hogy a digitális fényképezőgépek azért vastagok, mert normális objektív van benne. Lehet a pixelekkel bravúrkodni, de mondjuk egy nomrális zoomhoz elengedhetetlen az összetett objektív.

Deino · http://play.blog.hu 2014.04.30. 12:04:27

@Tomi from Space: nincs fizetett PR, de ha lenne, jeleznénk. Ingyen írtuk. Bunkózni meg légyszíves bunkózzál a saját blogodon, mert ez a "ti hazudtok, de mi majd megírjuk őszintén" dolog még egy óvodában is gáz lenne. Röhejes.

2014.04.30. 12:06:14

@ZF2: egy fel eve ventunk markasabb kompaktot 30-ert.. kepminosege egy jobb kinai mobiljaval volt sajnos azonos. a 30k-s fenykepezo kategorianak szerintem nincs sok ertelme :( erdemesebb inkabb egy jobb telefonba olni a penzt.

Deino · http://play.blog.hu 2014.04.30. 12:06:34

@Mr. Közbiztonság Szilárd: pont olyan érzékelő van benne, mint a kompakt digitális gépekben.

2014.04.30. 12:09:09

@Kiszámoló: aki tenyleg fotozik, annak egy vaz+objectiv kombo 0.5-1 millio korul kezdodik, ezt meg ne varjuk egy mobiltol.
Aki viszont sipakol, hogy minek, egy sima iphone 4s is alazza a 20k-s kompakt gepek jo reszet, annyira borzalmasak azok a gepek.

viva.la.revolucion 2014.04.30. 12:17:36

eddig volt olyan dolga a samsungnak ami úgy igazán bejött?
nem emlékszem egyre se

CSÉ 2014.04.30. 12:18:06

Ezt de rettenetes volt olvasni... :D

Tele Peti 2014.04.30. 12:20:58

MInden ilyen cucnak a halála az akkumulátor kapacitás. MIndhiába a sok belezsúfolt tudás, hogyha az akkumulátor eldobja magát 6 óra használat után.

Már most erős korlátja az okostelefonoknak, hogy komoly használat mellett az akksik nem bírják. BEletenni még egy erőforrászabáló fícsört.... oké, de akkor legyen praktikusan tölthető tartalékakksi pl....

Alick 2014.04.30. 12:24:55

Vicces, hogy eddig az Apple-re hajazott a Samsung, most meg a Lumia babárjaira vágyik? :)

A kompakt kamerákat valamennyire kiválthatja, a profi igényekhez képest persze jócskán kevés.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.04.30. 12:25:18

@Deino:
Igen, amelyek szintén szarok.

Járj már egy kicsit utána, hogy mitől jó egy digitális kép.
Vagy úgy egyáltalán egy fénykép.

Alick 2014.04.30. 12:28:10

@Tele Peti: hát igen, az igazi okostelefonos forradalom akkor lesz majd, ha elutazhatok egy hétre töltő nélkül. :)

mergo 2014.04.30. 12:30:58

@Mr. Közbiztonság Szilárd: +1

Egyébként én azt sem értem, hogy telefonválasztásnál valakinek az is szempont, hogy milyen felbontásban tud rajta filmet nézni. 4 - 5" kijelzőn nem mindegy hogy HD vagy FHD? Persze tudom, van a pszichológiai tényező, meg az élesebb a képe és egyéb geek mantrák, de eleve egy tömörített adatfolyamot néz azon a picsányi kijelzőn...

ghater 2014.04.30. 12:32:42

Fossamsungfossamsungfos

Kompakt fényképezőt tök felesleges venni. Jobb fényképezős mobilok (Sony - bocs fossamsungfos) teljesen jó képeket készítenek. Már aki eleve fényképezőgépeket is gyárt, azt tudja. A többieké meg hordós, torz, dőlt, zajos vagy tisztára mosott - pont mint a kompakt gépek 60e alatt!

Több ezer fotót készítettem dedikált gombos nem fix fókuszos telefonnal, azokról nem mondanák meg, hogy nem. Aki azt mondja soha nem lesznek jó fotók ezekből a készülékekből az vagy elmehibbant, vagy eddig csak ócska szart tartott kézben

Utálom a fossamsungfosokat, de egy ilyet ha jó árban megy megnéznék!
Feltéve, ha már kihalt a KIES nevű fossamsungfos...

Benő91 2014.04.30. 12:33:31

Szerintem meg Nokia Lumia 1020. Gyönyörű képet lehet vele készíteni és belefér a zsebedbe. Igen WP sokkal több idő amíg kijönnek rá az alkalmazások, (én ezt max játékok terén tapasztalom) de akkor most döntse el mindenki, hogy játékra vesz telefont vagy fotózásra.

omahony 2014.04.30. 12:36:29

@ATS: Szerintem megnyerted! :)

bioLarzen 2014.04.30. 12:37:27

Tökéletesen mindegy, mit tud a beépített fényképezőgép, ha a júzerek 99%-a az életben nem állít rajta be semmit, csak kattint.

bioLarzen 2014.04.30. 12:38:31

"Az S5-ben megtalálható szoftveres Samsung customizációk itt is jelent lesznek, de mellé erősebb kamera appot kap."

Ezt a mondatot ezennel Kazinczy-díjra jelölöm.

bioLarzen 2014.04.30. 12:42:38

@Tomi from Space:
"arról meg nem is beszélnék, hogy fizetett PR-cikket nem ilyen stílusban és megközelítésből illik írni. "

... te már csak tudod, amennyi (meglehetősen bénán) laza, spontán cikknek álcázott, de valójában fizetett PR-anyagot ti toltatok az androlib-en (hogy aztán felháborodjatok, töröljetek, majd kitiltsatok, ha valaki ezt a szemetekre vetette)...

Netuddki. 2014.04.30. 12:43:15

Lenne az a pénz amennyiért én is oda meg vissza lennék tőle...

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2014.04.30. 12:44:59

@okostojas007: százezerért is kapsz, olcsóbb, mint egy használt iphone.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2014.04.30. 12:52:48

'...Egy embertelenül erős kamerával..."
Az rendben van, hogy az átlagos júzert nem érdekli a kis kompakt fényképezőgépek és mobilokba épített képrögzítő eszközök (szándékosan nem írok fényképezőgépet!) képminősége, de egy tech-újságíró/szerkesztő legyen már tisztában azzal, hogy egy ilyen géppel _sosem_ lehet igazán jó minőségű fényképet készíteni, mert _fizikailag_ alkalmatlanok erre. Rövid cikk a lényegről: fotoszakcikkek.fotoskepzo.hu/mobil-vagy-fenykepezogep.html

hopptarisznyarák 2014.04.30. 12:58:58

majd akkor veszek okostelót, ha 3-4 napig kibírja az akksija. Addig netbook (hihetetlen sokáig bírja) + nokia nyomkodós mobil (2MP-s kamerával)+ és egy félprofi digifényképező nagy lencsével. A fejlesztéseknek örülök. Akik megveszik, azoknak köszönöm, hogy helyettem szenvednek. De az akksiipar is fejlődhetne már végre.

Narancskommunista (törölt) 2014.04.30. 13:08:21

Mivel 30-nál többet nem adnék (okos)telefonért, az ilyen kategóriás kompakt fényképezőgép pedig kb. 15 ezer, ezért egy 10 ezres felárat rászámolva (hogy a 2 eszközt kombinálták), olyan 55 ezerért nálam szóba jöhetne.

A jelenlegi fényképezőgép kamerák, még a jobb modellekben lévők is, hiába tudnak sok megapixelt, rosszabb minőségű képeket csinálnak, mint a 10 éves alsó kategóriás kompakt digitális fényképezőgépek.

Narancskommunista (törölt) 2014.04.30. 13:14:30

Mondjuk most hogy végigolvastam a kommenteket, az a helyzet, hogy nálam is gond lenne az aksi probléma, hiszen az ilyen kategóriás ceruzaelemmel mennek, lehet vinni több szett NiMH aksit, és ha mind lemerül, akkor sok helyen beszerezhető helyette a ceruzaelem, ezzel szemben az okostelefonok akkumulátor kapacitásával most is gondok vannak.

Viszont nálam a vészhelyzet probléma nem merülne fel, mert eleve 2 telefont használok, egy feature phone-t és egy okostelefont, mert a kettő nem helyettesíti egymást.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2014.04.30. 13:15:53

@Deino: Oké, elnézést kérek a PR-ozásért, visszaszívom.

Akkor csak annyit mondanék, hogy szakmailag annyira állsz közel a témához, mint én a génsebészethez.

230e 2014.04.30. 13:15:53

@Mr. Közbiztonság Szilárd: 20.7 Mega pixel 1/2.3 BSI CMOS Sensor az érzékelő. Mint egy kompakt gépben. Egyebekben egyetértek.

Ciri 2014.04.30. 13:17:17

"Bumzli"

Az meg mi a tököm? Blogíróként legalább tegyél már úgy, mintha érdekelne a nyelvtan. Rögtön nem lenne annyira zavaró, hogy nem sok közöd van a fotózáshoz (sem).

Deino · http://play.blog.hu 2014.04.30. 13:28:54

@Tomi from Space: én elhiszem, hogy van egy jól futó android blogod, amit anno Ripthestage szépen befutatott nektek, aztán ott hagyott a szátokba, de attól még nem kell feleslegbe fikázni a másikat, de komolyan. Az megy nekem is, csak én nem akartam első körben taplózni, mert feltételeztem benned némi interlligenciát.

Szó szerint egy S5 telefon van iderakva, csak gyengébb kijelzővel, ne mondd már nekem, hogy ez olyan messze van a flagshiptől, hogy felháborodva kéred ki magadnak. De most komolyan.

A cikkíró meg beleírta, hogy a Samsung ezzel már befürdött korábban, de most teljesen máshogy csinálják. Arról nem a cikkíró nem tehet, hogy te nem olvasol elég figyelmesen.

Sok sikert a génsebészet terén, de javaslom inkább a plasztikait, mert ott veszik kisebbre az arcod. Adjonisten, fogadjisten, többit felteszem tudod.

Deino · http://play.blog.hu 2014.04.30. 13:34:09

@bestpixel: jó, nincs szó szerint beleírva, nagy betűkkel hogy csak az okostelefonok között, de ezzel kezd a bekezdés:

"A hibrid mindent hoz, amit elvárnánk egy korszerű, csúcskategóriás telefontól:"

Nyilván ez csak okostelefon szemmel erős kamera, nem a profi, félprofi gépekkel kell akar versenyezni.

Tinman 2014.04.30. 13:42:41

"Az androidos telefonok között a Samsung dominancia megkérdőjelezhetetlen. De tényleg. "

Egyetértünk, csak az a gond, hogy a Samsung a mennyiséggel tarol. Core, Core Plus, Mini, Galaxy, Zoom, meg a jó ég tudja még milyen elcseszett nevekkel fossák ki már lassan 2 hetente a droidos telókat. Kár, hogy a mennyiség nincs egyenes arányban a minőséggel.

Ettől a készüléktől én még nem temetném a Nokia Lumia 1020-at és nem a MP miatt, hanem a normális optika és CCD ügyén.

Amúgy a Galaxy S4 Zoom-al (a korábbi próbálkozás) olyan csúnyán bebukott a Samu, hogy azt talán ők sem gondolták volna. Miért tarolná le most ez a piacot? Aki komolyabb fotós mobilra vágyik, az Lumia 1020-at vesz...

További fő baj a Samung-al, hogy a 200 ezres telefonjuk is dettó olyan ötlettelenül szarul néz ki, mint a 40 ezres. Sőt! Meg sem tudod különböztetni úgy a készülékeiket, ha valakinek a fülén látod, max csak akkor, ha ezzel a témával kelsz és fekszel.

Ez sem egy adonisz, erősen ötlettelen a design és az anyaghasználattól -igen, így ránézésre- se estem hasra. Érdemes megnézni pl. egy Sony Xperia Z1-Z2-öt, ha minőségről van szó...

Erre a 4.8"-ra már erősen illett volna FHD kijelzőt tenni, nem kicsit gáz, hogy csak 720p.

Sajna amit eddig láttam Androidos telefonoktól képalkotás címén, az elég elkeserítő, még egy Nokia N8-hoz képest is... és nem, nem a MP-el számít továbbra sem.

Jóslatom: Bukta.

Globetrotter2014 2014.04.30. 13:48:12

@okostojas007: én a sokadik vékony exilimemet koptatom, annak idején a Pentax optikáival szálltak be és fejlesztették tovább. A közelmúltig elég jók voltak, mostanában egyre gyengébbek a magasabb megapixellel és nagyobb optikai zoomal. És sajna eléggé sérülékenyek.

De még mindig fényévekkel jobbak mint pl egy Galaxy S3.

Kegy 2014.04.30. 13:59:24

Japánban nem hiszem, h siker lesz, mert inkább helyi cuccot vesznek,. Ha meg nem lesz elég nagy, Koreában sem lesz siker :)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2014.04.30. 14:16:50

@Deino: Engem még nem láttál bunkózni, ha azt hiszed, hogy most bunkóztam. Ripthestage-nek meg megadhatom a címét, azt mehetsz kényeztetni, kár, hogy nem ismered, ha tudnád miféle lény, nem így beszélnél róla :( (és ezért őszintén szólva irigyellek :) )

Deino · http://play.blog.hu 2014.04.30. 14:19:56

@Tomi from Space: találkoztam már vele többször is workshopokon meg mobilos eventeken. Nem egyszerű személyiség, de attól még tény, hogy az androlib anno azért volt az, ami, mert ő annyira tolta izomból az egészet. Nélküle sehol nem lett volna a blog.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2014.04.30. 14:24:46

@Deino: Azt, hogy nem 100-as jól látod, az meg, hogy úgy gondolod, hogy Ő rántotta fel a blogot, merő téveszme, de jogod van úgy látni, ahogy akarod, de ez sajnos / nem sajnos, nem így volt. A blogot anno Pacska és Yarner és persze én stabilizáltuk és persze Neki is volt szerepe ebben, de a számlájára írni az egészet elég vicces dolog lenne, neki is csak annyi szerepe volt ebben, mint a Többieknek és megjegyezném, hogy jóval több poszt született másoktól, mint Tőle. Az Androidportálon meg el is hullott, ahogy kellett, én meg a Többiek meg még mindig itt vagyunk aktívan. Hát ennyit erről.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.04.30. 14:38:01

"Mert mégis minek venne bárki digitális kamerát ezentúl X ezer magyar pénzért, ha X + 30 ezerért kap egy ilyet"
mert az inkább X + 130 eFt... :x

Deino · http://play.blog.hu 2014.04.30. 14:43:45

@wmiki: hát, akkor viszont buki fog, de remélem a Samsung nem olyan hülye, hogy ilyen drágáért mérje a cuccot. Az ő érdekükben.

blackshíp 2014.04.30. 14:53:39

@Mr. Közbiztonság Szilárd: No jó, de senki nem akar ilyen géppel tükörreflexeset kiváltani. (ill. ezzel az érveléssel mondhatnám, hogy a az EOS 1D egy szar cucc, mert nem lehet vele telefonálni...).az igazi vetélytársak a kompakt fényképezőgépek, amikhez képest viszont valószínűleg se az érzékelőlapka, se a fókusztáv nagyon nem különbözik, épp ezért érdekes.

És persze lehet azt mondani, hogy mindenre a dedikált eszköz a legjobb, de valahogy mégis élvezem, amikor netet böngészek a telefonomon útközben miközben zenét hallgatok, és ehhez nem kell három különböző eszközt magamnál tartani.

afropöcs #8=======Đ ~ ~ ~ 2014.04.30. 15:02:41

ha nem játszaná folyamatosan a samsung telo, hogy nem ismeri fel a hálózatot, plusz azt jelzni, hogy van hálózat, közben hívás akár napokig se ki se be, míg rá nem jössz, vagy te nem akarsz hívni valakit, addig elérhetetlen vagy. amúgy semmi gondd vele, de ez pl típushiba.

Gülücsipacsodamuki 2014.04.30. 15:02:50

Én a 808-as Nokiával fizikai zoom szerűen tudok zoomolni fizikai zoom nélkül.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2014.04.30. 15:15:21

@afropöcs #8=======Đ ~ ~ ~: Add be szervízbe.

Majd jól gyári resetelik, meg ha mákod van kapsz rá egy update-et max. Problémamegoldás a'la Samsung since 2012.

asdasdsadasd (törölt) 2014.04.30. 16:22:55

" Én tuti leszurkolnám érte a többletet..."

" ez leginkább parasztvakítás, de nagyon szépen el lehet adni a dolgokat parasztvakítással is"

kicsike öngólt rúgtál magadnak

XDD

danesdzsu2 2014.04.30. 16:42:57

A nap eddigi legnagyobb marhasága az, hogy Deino Samsung piáros lenne.

JohnHenry 2014.04.30. 16:52:03

vajon mennyi bloatware van ezen a szutykon?

2014.04.30. 18:47:06

@Kiszámoló: direkt irtam, a sznobosabbik is megertseg :)
egy sima kozepszintu mobil mar sokszor eleg a nyaralasi kattingatashoz par extrem esetet kiveve.

Csii 2014.04.30. 18:49:50

Talan az ara miatt megbizhato, de pl a samsung fenykepezo valami elkepeszto gagyi. Ket meterrol jol nez ki, de kezbe veve hatalmas csalodas. 3D tevekben viszont nagyon jok. Kar, hogy nem szeret mindig kompatibilis lenni magaval, tisztara, mint a sony

2014.04.30. 18:54:45

@bestpixel: "egy tech-újságíró/szerkesztő legyen már tisztában azzal, hogy egy ilyen géppel _sosem_ lehet igazán jó minőségű fényképet készíteni, mert _fizikailag_ alkalmatlanok erre."

ez volt akkora , minthogy 640kbyte mindenre eleg, ember, a technika fejlodik, ha akarod, ha nem.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2014.05.02. 14:12:45

@okostojas007:
A technika igen, de a fizika sajnos, marad változatlan.
Márpedig itt fizikai korlátokról van szó.

És bizony, ilyen géppel nem lehet igazán jó képet készíteni.

@asdasdsadasd:
Miért, kinek lehet még öngólt rúgni?

@blackshíp:
Ez sem egészen igaz, ugyanis a telefon vékonysága bizony sokat számít. A kompakt fényképezőgépek +5-7 mm-e is, mert az pont kétszer-két és félszer (teló: kb. 5 mm, zsebfényképező: 10-12 mm) annyi lesz gyújtótávban.

Ráadásul ha ez dob 30 ezret az áron, akkor annyiért vehetsz egy sokkal jobb zsebfényképezőt (ami persze nem zsebet fényképez, ahogy a vészfék sem a vészt fékezi meg).
Speed / Tomi / Deino
süti beállítások módosítása