A Gépek Lázadása

PostLines

Amikor a csőbehúzás új értelmet nyer...

csoposta.jpg

Mindig öröm egy új magyar fejlesztésű minőségi játékról beszámolni, főleg úgy, ha mindehhez egy olyan atmoszféra is tartozik, mint jelen esetben.

• bejegyezte Jancsa Jani 2015. január 05. napján
Tovább... 8 komment

Breffo Spiderpodium teszt

Vannak olyan kérdések, melyeket már azelőtt megválaszoltak, mielőtt feltettük volna őket.

brefi.jpg

Ilyen például, hogy mire akasszuk a telefonunkat, ha mondjuk a konyhaszekrény ajtajáról szeretnénk magunkat fotózni. Nos, a Breffo ebben is segít. De miről is beszélünk? Ehhez nyúljunk vissza az alapokhoz, és nézzük meg, mit is írnak magukról!

• bejegyezte Jancsa Jani 2014. november 26. napján
Tovább... Szólj hozzá!

Váratlan helyzetek

Mindenkivel előfordulhat, hogy olyan események történnek meg vele, amire nem is számított, de az adott pillanatban cselekednie kell. Most néhány ilyen vészhelyzetre mutatunk megoldást!

mikrocsipfenyőfa.png
Adatvesztés

Probléma: Julcsa a bejárónő igazán kedves teremtés, csak időnként jár rá a családi pálinkára, de most kicsit felöntött a garatra, és ráborította a rittyós mosóvizet az adatmentő NAS-ra a sarokban, és ha ez nem lenne elég, a vizes drótot még a család kedvenc csincsillája is megrágta, ami fura módon még ezt is túlélte (hogy ez mindent kibír...?).

• bejegyezte Jancsa Jani 2014. november 11. napján
Tovább... Szólj hozzá!

Gépek Lázadása 2x14 - Kiszivárgott, hogy a magyar celebek közül valaki ufó

De Pataki Attila nem mondja el, hogy ki. Speed utazása előtt összerántottunk egy adást. De jaj.

gl_05.jpg

Igen, ez még mindig egy podcast, a látszat ellenére is. Borzalom, borzalom, de Speed lesz a mi oroszkém tortánk: jelen sorok írása közben már egy repülőn ül, és Oroszország anyácska melle felé száguld, arccal előre. Előtte azért letoltunk egy adást, annak rendje és módja szerint: turha Budapest arcán, BKK app, Tamás kereskedik és hittérít, Homeland, Gotham, Alien Isolation, ipari méretű Dopeman fikázás, pornó nélküli Livejasmin zenészekkel, elló, elló, maradj mindig velem, és egy borzasztó kaotikus adásmenet. Ja, meg persze a munkahelyi kaki.

• bejegyezte Deino 2014. október 16. napján
Tovább... 2 komment

Gépek Lázadása 2x13 - A kispesti Godzilla

Magunkra haragítunk minden létező országot és vallást, arcba röhögjük speedet a használtautók miatt, meg úgy általában. Ja, és Godzilla.

podcast_cover.png

Késő este rúgunk bele külsővel a lecsóba, de legalább a Nemzetközi Podcastelő Világnapon - kis szépséghiba, hogy mikor ezt elolvasod, már megint egy évet kell várni, hogy aktuális legyen. Speed belelógatja a péniszét a használtautó vásárlás cápákkal teli hordójába, ciccegünk a Final Fantasy 15 kapcsán, Deino elmeséli, hogy miért ősellensége minden öreg néni a lakóközösségben az internetnek, vannak részeg tanárok és gyurma-iPhone botrány, meg Keresztyén Fiatalok Csömörön. A kispesti Godzillának meg még covert is fotosoppoltam, hadd verjen oda. Stay true, Godzi! 

• bejegyezte Deino 2014. október 02. napján
Tovább... 4 komment

Gépek Lázadása 2x12 - Így lesz csinálhatsz mindenből kocsmai beszélgetést

Szép hangminőség, kivéve, mikor nem, háborús fotóriporter egy zombis videojátékban, meg a többi.

podcast_cover.png

Deino sose szólt még ilyen szépen, hála egy kölcsön-mikrofon applikálásának (ezúton is köszi, Csabi!), Speed felháborodik a számlamentes pizzán, de a Diablo III csillapítja kicsit, veszünk tankot, kocsmai beszélgetést faragunk házilag Plastik "Angelday" Józsi és Fejes "FB2" Balázs Heti Meteorjából egy kattintással, minimálisan megnyaljuk az új iPhone-t, mindkettőt, meg hozzánk is begyűrűzik a #gamergate.

• bejegyezte Deino 2014. szeptember 20. napján
Tovább... 1 komment

A '90-es évek egyik legjobb játéka: Day of the Tentacle

Elmebeteg humor, elmebeteg grafika, brutálisan kreatív játékmenet - csoda-e, hogy imádtuk?

dottt.jpg

Az 1993-as The Day of The Tentacle a kalandjátékok egyik legstílusosabb, legzseniálisabb darabja. Ez persze nem véletlen: a készítők között ugyanis nem csak megtalálható a gaming iparág két legelmebetegebb zsenije, hanem egyenesen ők vezették a projektet: Tim Schafer és Dave Grossman. A játék ennek megfelelően teljesen elborult lett, és teli volt brutális poénokkal.

• bejegyezte Deino 2014. szeptember 14. napján
Tovább... 10 komment

Gépek Lázadása 2x11 - Magyarország, 2014

Széthullva boncolgattunk komolyabb, félkomolyabb témákat és borzasztó meglepő témákat. Meztelen hírességek, lecsukott tinédzserek, Samsung.

podcast_cover.png

Erősen szétcsapva indítunk, nagyon káromkodva. Megvertek egy közmunkást, mert dolgozni akart, miközben két másik reggelizett, okosgyűrű, Deino elindul lefelé a gaming lejtőn, belekapaszkodik a hajlított kijelzőjű Galaxy Note Edge-be, 25 év börtön egy 15 éves srácnak telefonbetyárkodásért, Jennifer Lawrence meztelen képei, Michael Bay ismét lecsap, Zalatnay Cini DIY szájzuhanya, a nők a játékokban csak kellékek mellekkel, meg némi appozás.

• bejegyezte Deino 2014. szeptember 06. napján
Tovább... 3 komment

Gépek Lázadása 2x10 - Jól szórakoztam, viszont hülyeség

Meglepően rövid időn belül sikerült újabb adás produkálni. Mi is meglepődtünk.

podcast_cover.png

Odaverünk az online gémingnek a régi, nosztalgikus Counter-Strike 1.6 érával, majd pedig kicsit megnyammogjuk a Counter Strike Global Offensive-et is, ahol Deino vásárlást fontolgat. Röhögünk a Telenor magyarázott bizonyítványán, az emberen, akit egy streamelt CS meccs közepén kap el a SWAT kommandó, a szokásoshoz képest sokat sorozatozunk és filmezünk, de azért appozni is jut idő. Speed tovább nyomorog lelkileg a Macbook vásárláson, leborotváltatta a teljes testét, de legalább az arcát. 

• bejegyezte Deino 2014. augusztus 29. napján
Tovább... 1 komment

Gépek Lázadása 2x09 - Páros lábbal fejbe

A megkésett bejegyzés. Az adás már múlt héten kiment, de egyikünk lustasága miatt poszt csak most született. Szünet van, de nincs megállás.

podcast_cover.png

Mint egy semmiből felbukkanó banán, úgy csapott meg minket az alkotás szaga, úgyhogy gyorsan fel is vettünk egy adást: Deino tűz- és életvédelmi okokból új laptopot vett, Speed egy Macbookkal pettingel, Tamás meg a Wundercarral. Lehet-e a dinnye magjából következtetni valaki szexuális orientációjára, a végén pedig még Gattyán György is válaszol.

• bejegyezte Deino 2014. augusztus 28. napján
Tovább... 2 komment
Speed / Tomi / Deino